.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
ماسال؛ بهشت گم شده گیلان

شهرستان ماسال در گیلان همچون بهشت گم شده ای است که دیدن و تماشایش حتی برای کسانی که سالیان متمادی در آن زندگی کرده اند تازه و تماشایی است.

این شهرستان دارای جاذبه های توریستی و مناظر زیبا و دلپذیر از قبیل جنگل های سر به فلک کشیده، درختان تنومند، آبشارهای طبیعی، حیات وحش و مراتع سرسبز است.

"بام سبز ماسال" چشم انداز زیبای شهر ماسال که در یک کیلومتری شهر واقع و این پروژه که در دست مطالعه و اجرا است می تواند در آینده نزدیک یکی از بی نظیر ترین مناطق گردشگری استان محسوب شود زیرا این منطقه علاوه بر جلگه شهر ماسال بخش های از شهرستان های صومعه سرا و بندرانزلی با مناظر بسیار زیبا قابل رویت است.
700 میلیون ریال اعتبار به پروژه بام سبز ماسال اختصاص یافت

در این ارتباط نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس گفت: ریاست جمهوری به صورت ویژه برای اجرای پروژه بام سبز ماسال 700 میلیون ریال اعتبار اختصاص داده است.

بهمن محمدیاری افزود: بام سبز ماسال، چشم انداز زیبای شهر ماسال که در یک کیلومتری شهر واقع و این پروژه که در دست مطالعه و اجراست، می تواند در آینده نزدیک یکی از بی نظیرترین مناطق گردشگری استان محسوب شود.


وی اظهارداشت: این منطقه علاوه بر جلگه شهر ماسال بخش های از شهرستان های صومعه سرا و بندرانزلی با مناظر بسیار زیبا قابل رویت است.

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در ادامه توانمندی گردشگری شهرستان ماسال را بسیار بالا دانست و گفت: ماسال از شرایط طبیعی و بکر مانند جنگل های انبوه و چشم اندازی منحصر بفرد برخوردار است که همه ساله در ایام تعطیلات گردشگران بسیار زیادی را جذب خود می کند.

وی ادامه داد: شهرستان ماسال به دلیل نزدیکی با مرکز استان موقعیت و وضع خوبی به لحاظ گردشگری دارد و در این زمینه طرح های زیادی در دست اجرا است.

محمدیاری اجرای طرح گردشگری "بام سبز" ماسال را از مهمترین طرح های این شهرستان عنوان کرد و یاد آورشد: این طرح در زمینی به وسعت ۲۰۰ هکتار در دست اجرا است.

بدین ترتیب در این شهرستان تاکنون آبشارهای از قبیل آبشار ویوز در مجاورت منطقه ییلاقی النزه در شاندرمن، آبشارخون با ارتفاع بیش از 15 متر، آبشار تولی نساء و آبشار رامینه با ارتفاع 10 متر مشاهده و شناسایی شده است.

آویشو بزرگترین غار ماسال است

همچنین یکی از مناطق دیدنی شهرستان ماسال غارهای آن است، در این شهرستان حدود 17 غار شناسایی شده که بزرگترین و مهمترین آن غار آویشو است.

این غار در 22 کیلومتری شهر ماسال واقع است، این غار با دهانه ای به ارتفاع 15 متر با دهلیزهای به ارتفاع 50 سانتیمتر تا 30 مترتشکیل شده است، در داخل این غار رودخانه ای جریان دارد، چند آبشار نیز در مسیر این غار واقع که ارتفاع آنها از هشت تا 12 متر می رسد و بیشتر دارای شیب معکوس است، در داخل غار قندیل های آهکی تشکیل شده که بلندی برخی از این قندیل ها بیش از یک متر است، طول این غار تا هزار و 700 متر قابل دسترس برای غارنوردان بوده و هنوز قابل استفاده عموم نیست.

غارهای دیگری چون غار باستانی خندیله پشت، غار چسلی، غار کلچال را می توان در این شهرستان نام برد.

"دهکده ییلاقی اولسبلنگاه" از ییلاقات میان کوهی و پر جمعیت و دارای ساختمان های مسکونی زیاد با اسکلت چوبی است که اغلب ساکنان آن از شهروندان ماسال هستند که برای استراحت و گذراندن فصل گرما در آنجا زندگی می کنند، این ییلاق در مسیر راه ییلاق به خلخال واقع شده و از دو تالار مهمان پذیر برخوردار است که در تمام فصول سال آماده سرویس دهی به توریست و گردشگران است.

"دیواره سنگی اسبه ریسه ماسال" دارای یکی از صخره های بلند سنگ نوردی کشور است

"دیواره سنگی اسبه ریسه ماسال" دارای یکی از صخره های بلند سنگ نوردی کشور است که اقداماتی برای آماده سازی این دیواره سنگی با هدف استفاده سنگ نوردی در دست اجرا است که با آماده سازی آن سنگ نوردان بتوانند از این مکان استفاده کنند، همچنین وجود رودخانه خروشان در دامنه این صخره که استعداد کایاک سواری در آب های خروشان را دارد.

"ارتفاعات آلاله پشته" با توجه به اینکه شهید میزا کوچک خان جنگلی ماسال را به عنوان منطقه امنی در نظر گرفته بود و از این منطقه برای عزیمت به خلخال عبور کرده متاسفانه در ارتفاعات آلاله پشته ماسال بر اثر کولاک و یخبندان به شهادت می رسد، با اینکه فقط سنگ یاد بود در محل شهادت نصب شده است، سالانه هزاران نفر از مردم و دوستداران میرزا از آن محل بازدید می کنند و احداث بنای یادبود باعث ارج نهادن به آرمانهای شهید بزرگوار و موجب بازدید بیشتر و جذب دوستداران وی خواهد شد.

"پارک ساحلی ماسال" در کنار رودخانه خالکایی قرار دارد که مکانی تفریحی و دارای جاذبه های دیدنی فراوانی است.


در سفر استانی هیئت دولت دراسفند ماه سال 1385از این مناطق دیدنی سه منطقه شامل بام سبز، اسبه ریسه و دهکده ییلاقی اولسبلنگاه بعنوان مناطق نمونه گردشگری معرفی شده است.

استاندار سابق گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر بر لزوم توسعه گردشگری در ماسال تاکید و اظهار داشت: شهرستان ماسال به دلیل داشتن مواهب طبیعی، آثار تاریخی و اماکن باستانی موقعیت مناسبی برای توسعه گردشگری دارد.

روح الله قهرمانی چابک توسعه گردشگری در منطقه ماسال را یکی از راهها و اهرم های توسعه و شکوفایی ذکر کرد و یادآورشد: در این زمینه باید زیرساخت فراهم و بستر لازم برای توسعه و شکوفایی ایجاد شود.

توسعه اکوتوریسم اهرمی قوی برای پیشرفت اقتصادی ماسال

وی ادامه داد: با توجه به جاذبه های طبیعی فراوان شهرستان ماسال توسعه اکوتوریسم و گردشگری به عنوان اهرمی قوی در پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این شهرستان است.

به هر حال شهرستان ماسال با مساحت 622 کیلومتر مربع و با جمعیتی حدود 50 هزار نفر در غرب گیلان و در تالش مرکزی قرار دارد، زبان مردم ماسال " تالشی" بازمانده زبان باستانی ایران است.

این شهرستان به دلیل داشتن آب و هوایی معتدل جنگل ها، مراتع و ییلاق های باشکوه در زمره محوریت صنعت توریسم و اکوتوریسم دراستان گیلان قرار گرفته است.

ماسال دارای مناطق باستانی و تاریخی بسیاری است که می توان به قلعه کول، شهرگاه، گورستان دوره اشکانیان در اسبه ریسه، دره خون، منطقه باستانی خندیله پشت، منطقه ییلاقی درآ، النزه و ساختمان قدمیمی خاندان رحیمی در بیتم شاندرمن و ... اشاره کرد.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

سیده آیدا تهور 19 ارديبهشت 1391
سلام مناظر بسیار زیبا بود
مریم گلی 12 خرداد 1391
سلام عزیزم عالی بود
مطالبشوبیشتر کن بای
حمیدرضا افضلی 5 مرداد 1391
سلام
امروز 5 مردادماه سال نود و یک
تحقیقات لازم جهت مسافرت به جنگل ماسال رو کردم حال میخواهیم بریم ببینیم
ان شا الله بعد از مسافرت نظرمو میدم
نا شناس 7 آبان 1391
عالیه اگر میتونید حتما برید
سبی 30 بهمن 1391
من دیدم خیلی با حال تازه برید به اسلاو از این جا با حال تره
داود دلیریان 27 اسفند 1391
باسلام. تصاویری زیبا از شهرستان ماسال در صورت امکان برایم بفرستید. چون می خواهم آنجا سرمایه گذاری کنم و اطلاعاتی از اوضاع اجتماعی و فرهنگی بدهید.
فرهاد 19 تير 1392
لطفادرباره قدمت شهرستان ماسال توضیح دهید،ممنونم
فرهاد 19 تير 1392
لطفادرباره ی امامزاده های این شهربنویسید،مرسی
نا شناس 25 مرداد 1392
سلام_ما رشته ی درسی مون معماریه_پروژ ه ی آخر ترم راجع به ماسال (آلاله پشته) و... بود_سایتتون خیلی کمک کرد....عالی_بعدا وقت شد مزاحم میشیم تو عالم واقعیت!!!!
saeid 14 شهريور 1392
آقاي محترم خواهشنآ تو سايتت مطالب غلط به خورد مردم نده.غار آويشو به اسم شاندرمن ثبت شده.پس لطفآ هر موقع اسم غار آويشوي شاندرمن را مياري بهتره مثل من بعد از نوشتن غار آويشو نام مبارك شاندرمن را هم بياري.با تشكر
شهرمن ماسال 31 شهريور 1392
غار اویشو در بخش شاندرمن که یکی از بخش های شهرستان ماسال هست قرار داره .
نا شناس 30 بهمن 1392
سلام مگه ميشه درمورد ماسال و شاندرمن چيز بدى وجود داشته باشه.مرسى از مطالبتون
حامد سنگ بست 20 اسفند 1392
سلام خسته نباشید اینابگم که شاندرمن بخشی از ماساله برادر خودتو ناراحت نکن غار اویشو اخرش به ماسال ختم میشه
محمود 5 ارديبهشت 1393
واقعا ماسال بهشت گمشده ایران است
ALI 6 تير 1393
عالی بود شمه دست دردمکره.

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 1.921 seconds.